AMD Radeon RX 470 Analiza

Radeon RX 470 – PRO
Performanță excelentă la 1080p
Performanță decentă la 1440p
Cele mai ieftine GPU VR-ready

CONTRA

Puțin cam zgomotos sub sarcină
Nu e mult mai rapid decât un GTX 970
CARACTERISTICI PRINCIPALE
Arhitectura GCN 4 „Polaris”
8GB de memorie GDDR5
2,304 de procesoare de flux
1,120MHz frecvență de bază
Producator: AMD

Cu ce noutati vine RADEON RX 480?

RX 480 a reprezentat o schimbare masivă în lumea jocurilor VR, reușind să devină cea mai ieftină placă grafică care ajunge specificația recomandată pentru Oculus Rift și HTC Vive.
Cu toate acestea, de la recenzia noastră inițială, piața sa schimbat oarecum. Am văzut sosirea GTX NvidiaGeForce 1060 și AMD Radeon RX 470, care se potrivesc întocmai cu RX 480 în termeni de performanță și preț.

amx-radeon-480-1

Ceea ce nu sa schimbat este performanța sa: aceasta este o placă remarcabilă Full HD și 1440p pentru aproximativ £ 215.

AMD RADEON RX 480 – SPECIFICAȚII ȘI TEHNOLOGIE EXPLICATE

AMD a trecut de la arhitectura GCN (Graphics Core Next) 3 la GCN 4, cu nume de cod Polaris. Este o schimbare destul de mare în ceea ce privește designul fizic al cip-ului. Procesorul de 28 nanometri folosit în generația anterioară e istorie, fiind înlocuit printr-un procesor de 14nm. Acest lucru permite un număr mai mare de tranzistori pe orice bucată dată de siliciu, dar fără a duce la o creștere a consumului de energie electrică și termică.

Procesorul de 14nm este mai dens decât procesorul de 16nm al arhitecturii Pascal Nvidia, folosit în GTX 1070 și 1080, dar din moment ce AMD nu a lansat încă o unitate de procesare pentru a rivaliza cu oricare dintre aceste plăci, comparații directe asupra eficienței acestei aranjări mai dense rămân de văzut.
Cu toate acestea, aceasta înseamnă că AMD a fost în măsură să pună o cantitate mare de energie într-o unitate de procesare, care se va potrivi cu multe bugete mai mici.

Este important să-ți temperezi așteptările, totuși. Acesta este cu siguranță o placă grafică medie, astfel încât orice noi tehnologii de lux sunt puțin probabil să fie găsite aici. In schimb, în ce privește specificațiile, RX 480 este pur și simplu solid; nu extraordinar. Există 36 de unități SIMD și 2,304 de procesoare de flux care rulează la o frecvență de bază de 1,120MHz și o frecvență de impuls de 1,266MHz.

Toate acestea, fără un consum mare de energie; RX 480 este evaluat la doar 150W.
RX 480 dispune de asemenea de calcul asincron, ceea ce înseamnă că dezvoltatorii pot atribui sarcini unității GPU cu niveluri diferite de prioritate, dar toate întreprinse în același timp. Acest lucru duce la mai puține bâlbâieli în jocurile care rulează în ultima platformă DirectX 12.

Suprasarcină, CrossFireX ȘI VR

RX 480 suporta noul instrument Wattman al AMD, ceea ce permite o experiență de suprasarcină foarte personalizabilă. Cu toate acestea, eu nu am fost în stare să susțin o suprasarcină cu un comportament bun în timpul meu cu RX 480. Am de gând să-l revăd după lansarea plăcii și a driverelor sale oficiale Crimson. Voi face, de asemenea, o evaluare completă a performanței VR al RX 480 de îndată ce driverele devin disponibile.

AMD-RADEON-RX-480

Același lucru este valabil și pentru CrossFireX. Când a anunțat GPU-ul, AMD a susținut că două 480s RX în CrossFireX ar putea bate un singur NvidiaGeForce GTX 1080, în anumite condiții. Fără a driver-e pentru a le testa, eu nu pot garanta pentru această afirmație, și aș îndemna pe cei ce se gândesc să facă o dublare pe 480s RX să aștepte rezultatele analizelor comparative post-lansare CrossFireX înainte de a cheltui 400 £ sau mai mult.

Ar trebui sa cumpăr AMD RADEON RX 480?

Cu performanțe excelente Full HD precum și frecvență decentă de 1440p, RX 480 este o propunere atractivă.

De când am publicat inițial recenzia, Nvidia a fost lansată ca GeForce GTX 1060 în cadru, oferind o placă care e cu 10% mai puternică, cu 2GB mai puțină memorie pentru aproximativ 15 £ mai puțin. Dacă vă puteți permite, este cumpărare bună, dar nu este decizia evidentă, mai ales în cazul în care bugetul este foarte strict.

In plus, avem, de asemenea, avem acum GTX 1050 Ti cu care să argumentăm dacă bugetul este chiar și mai strict: pentru doar 140 £ puteți obține jocuri AAA Full HD, la setările medii, ceea ce este destul de tentant. Radeon RX 470 se află la aproximativ 185 £ in aceste zile și devine îți dă o performanță aproape la fel de bună Full HD, cu toate că vei primi doar 4GB de VRAM în loc de 8GB ale performantului RX 480.

Dacă ai un monitor 1440p și bani în plus pentru a cheltui, GTX 1070 este un pariu mai bun, dar dacă ești pe un buget restrâns RX 480 este mai mult decât capabil, mai ales dacă nu ai de gândsă maximizezi fiecare setare grafică.

VERDICT

Radeon RX 480 este placa de cumpăratpentru jocuri Full HD chiar acum, dar plăcile mai ieftine RX 470 și GTX 1050 Ti o urmează îndeaproape.

About the author: quester

Related Posts