Becuri cu LED si CFL

Odată cu creșterea opțiunilor de iluminat eficient energetic, aveți mai multe opțiuni decât oricând atunci când vine vorba de cumpărarea de becuri. Aflați mai multe despre diferitele tipuri de becuri: CFL, LED-uri, precum și dimensiunile disponibile pentru a determina ceea ce aveți nevoie.

Tipuri de becuri

Aflați mai multe diferențele dintre opțiunile dvs. de becuri de luminat.

CFL vs. LED-uri

Becurile fluorescente compacte (CFL) și lumină cu diodeelectroluminiscente (LED-uri) sunt opțiunile cele mai eficiente din punct de vedere energetic. Ele au putere mai mică decât becurile incandescente, dar emit aceeași lumină. Acest lucru le permite să producă aceeași cantitate de lumină, dar să utilizeze mai puțină energie. Vizualizați graficul pentru diferențele cheie.

Câteva dovezi în plus:

CFL

Un curent electric curge între electrozi la fiecare capăt al unui tub care conține gaze. Reacția
produce lumină ultravioletă (UV), și căldură. Lumina UV este transformată în lumină vizibilă atunci când lovește un strat de fosfor pe partea interioară a becului.
Disponibile pentru utilizare în exterior; doar asigurați-vă că ambalajul indică becul ca fiind indicat pentru utilizare în exterior.

becuri-1
Nu poate rezista la stresul de căderi de tensiune, astfel încât utilizarea lor în domenii cum ar fi atelierele nu este recomandabilă.
În cazul în care orificiul de evacuare este cu fir pentru un bec variator de tensiune sau cu trei căi, asigurați-vă că achiziționați un CFL indicat pentru utilizarea specifică.

LED-uri

Aceste becuri folosesc un curent electric a trecut printr-un material semiconductor pentru a ilumina diode mici numite LED-uri. Căldura produsă este absorbită într-un radiator de căldură, menținând becurile reci la atingere.
Disponibile pentru utilizare în exterior; doar asigurați-vă că ambalajul indică becul ca fiind indicat pentru utilizare în exterior.
Nu contribuie la acumularea de căldură, ceea ce ajută la economisire în cazul aerului condiționat.

Bine de știut

În 2017, noile reglementari din SUA vor fi puse în aplicare, ceea ce va face dificil pentru CFL să se califice pentru un rating ENERGY STAR®. Unii producători deja elimină treptat CFL din producție și vor produce doar LED-uri. În ultimii doi ani, prețurile au fost, de asemenea, în scădere la becurile cu LED, ceea ce le face pe unele mai accesibile decât CFL.

Becuri cu incandescență

Toate becurile standard incandescente de 100-, 75-, 60- și de 40 de wați sunt eliminate și nu vor mai fi produse. Becurile incandescente standard vor fi disponibile în continuare pentru a fi cumpărate câtmai există stocuri. Un număr de becuri cu incandescență de specialitate, cum ar fi becurile pentru candelabru, vor rămâne disponibile.

Becuri cu incandescență folosesc un filament care este încălzit până la punctul în care devine luminos. Filamentul incandescent produce lumina becului. Becurile incandescente durează, în medie, timp de 1 an. Becurile incandescente nu conțin mercur. Ele pot fi utilizate cu un variator.

Becurile fluorescente

Becurile sau tuburile fluorescente sunt umplute cu vapori de mercur, care emite lumina UV atunci când este aplicată energie electrică. Becurile/ tuburile au un strat interior care transformă razele UV în lumină vizibilă.
Becurile fluorescente sunt de obicei lungi și în formă de tub, dar, de asemenea, sunt în formă de u.
Tuburile fluorescente nu vor funcționa fără un balast.

Becuri cu halogen
Becurile cu halogen folosesc un filament care este încălzit până la punctul luminos, la fel ca și becurile incandescente, dar utilizează mai puțină energie.
Becurilecu halogen durează în medie de 1 an.
Becurile cu halogen nu conțin mercur.

Becuri HID

Becuri cu descărcare de mare intensitate (HID) sunt utilizate în principal în spații mai mari, cum ar fi depozitele, clădirile comerciale sau la iluminatul stradal. Ele sunt umplute cu sodiu sau vapori de mercur, care conduce electricitatea. Becurile HID nu au filamente, cum au cele mai multe becuri, astfel încât acestea durează mai mult.

Lumeni și Wați

Lumeni – cantitatea de lumină emisă de un bec. Mai mulți lumeni înseamnă lumină mai strălucitoare, mai puține lumeni înseamnă lumină mai slabă. Becurilestandard de 100 de wați produc aproximativ 1600 de lumeni.
Wați – cantitatea de energie pe care un bec o folosește. Mai puțini wați, mai mică factura electrică. CFL și LED-urile au un voltaj mai mic decât becurile incandescente, dar emit aceeași lumină.

Bine de știut

Nu depășiți niciodată puterea maximă recomandată pentru lampa dvs..

Defalcare voltaj

Prin scoaterea becurilor standard cu incandescență, cunoașterea voltajului corect de cumpărat poate fi confuz. Utilizați diagrama pentru a localiza un echivalent de economisire a energiei.
Fapte de iluminat

Bec-LED-3W-25W

Etichetele de iluminat furnizează indicii rapide pentru a vă ajuta să obțineți cele mai bune rezultate pentru cât investiți. Ele sunt acum cerute de Comisia Federală de Comerț S.U.A să apară pe ambalajul becului. Date ce includ luminozitatea, costul anual estimat, speranța de viață, aspectul luminii, energia utilizată și informații despre mercur.

Bine de știut

Prin compararea de lumeni și durata de viață a diferitelor becuri de aceeași putere, puteți selecta becul
care vă oferă cea mai bună combinație de lumină și durata de viață.

Culoarea luminii

Culoarea luminii sau aspectul luminii este măsurată pe scara de temperatură Kelvin (K). Numerele Kelvin mai mici înseamnă mai multă lumină galbenă; Cu cât numărul Kelvin e mai mare lumina e mai albă sau mai albastră.
Alb Cald – 2500K-3000K (culoarea standard a becurilor incandescente). Perfect pentru dormitoare, camere de zi sau cotlon.
Alb strălucitor sau alb rece – 3500K-4100K. Perfect pentru bucătării, spațiile de lucru și băi.
Lumină naturală – 5000K-6500K. Perfect pentru lectură.

Forme de bec și baze

Becurile LED, CFL, halogen și incandescente sunt disponibile într-o varietate de forme si baze pentru a se potrivi nevoilor dumneavoastră. Becurile eficiente energetic CFL și LED pot fi utilizate în lămpi de masă, lumini suspendate, ventilatoare de tavan, candelabre de perete și alte corpuri de iluminat, la fel ca și becurile incandescente. Unele becuri de epocă și decorative arată foarte bine pe cont propriu. Cel mai ușor lucru de făcut este să aduceți vechiul bec cu dvs. la magazin, astfel încât să fiți sigur de cumpărarea celui corect. În timp ce sunteți acolo, verificați opțiunile diferite de economisire a energiei și opțiunile elegante care sunt disponibile.

Inovații de iluminat

Dacă vă place să țineți pasul cu cele mai recente inovații tehnologice, există mai multe caracteristici noi de iluminat dintre care să alegeți.

Activate vocal

Producătorii au creat bulbi care se activează și dezactivează prin recunoaștere a vocii.

Muzică

Aceste becuri cu LED-uri au un difuzor încorporat Bluetooth, astfel încât să puteți asculta listele de redare fără întreruperi. Există, de asemenea, tehnologia de schimbare de culoare, care poate lucra independent și are până la 16 culori pentru a se potrivi cu orice ocazie sau stare de spirit.

Tehnologie smartphone

Controlați iluminarea din telefonul smartphone. Lumini slabe, porniți-le sau dezactivați-le, sau programați iluminarea să se aprindă înainte să ajungeți acasă.

About the author: quester

Related Posts