Cea Mai Buna Incaltaminte Pentru Sport

Fie că ești un atlet olimpic sau mergi pe trotuar periodic, picioarele fericite pot face diferența.

Pentru alergători, selectarea unor pantofi de alergat este asemănător cu cumpărarea unei case sau a unei mașini; veți petrece mult timp în ei, așa că doriți ceva ce vă place foarte mult. În plus față de o călătorie confortabilă, pantofi pot juca un rol important în menținerea dvs. în forma.

Cele trei tipuri principale de picior sunt plate, neutre și arcuite înalte. Picioarele plate tind să aibă arcuri căzute, ceea ce le face flexibile și predispuse la pronație excesivă, o mișcare activă de rulare spre interior. Picioarele neutre sunt soiul cel mai sănătos biomecanic, punându-le pe undeva la mijloc. Picioare înalt arcuite sunt, în esență, la polul opus față de picioarele plate. În cazul în care arcurile sunt definite în mod special, picioarele ajung să fie rigide, ceea ce duce la supinație, sau aterizare pe marginile exterioare ale picioarelor.

Pantofi-alergare

Ca urmare a varietății de forme ale picioarelor, companiile de pantofi au dezvoltat modele pentru a se potrivi alergători de toate felurile. În procesul de selecție, asigurați-vă că potriviți tipul de picior cu categoria de pantofi corespunzătoare. Un picior plat tind să graviteze ca un pantof de stabilitate mai mare, deoarece acestea contribuie la prevenirea pronației excesive. Alergătorii neutrii pot rula de multe ori în mai multe tipuri de încălțăminte, dar cel mai frecvent aleg un pantof cu stabilitate moderată. Alergătorilor cu arcade înalte li se potrivește un pantof capitonat, oferind o lamelă de umplutură cu flexibilitate.

Odată ce sunteți direcționat spre categoria corectă, încercați pe mai multe perechi. Cei mai mulți alergători au nevoie să aleagă un pantof cu jumătate de număr mai mare decât pantofii lor de strada, având un sfert până la o jumătate de cm loc de manevră la degete. În timp ce doriți să fiți în măsură să vă mișcați degetele de la picioare, asigurați-vă călcâiul confortabil și sigur, evitând orice derapaj inutil.

Mergeți pe minimal

Cu o atenție sporită a mass-media asupra articolelor de încălțăminte minimaliste și inspirat din mersul cu picioarele goale, mulți alergători sunt lăsați să se întrebe dacă aceștia ar trebui să renunțe la pantofii lor sport. În timp ce minimalismul nu este pentru toată lumea, dacă sunteți interesat în experimentați cu un pantof mai mic, este important să se facă trecerea treptat.

stand-adidasi

Alergătorii nu ar trebui să meargă direct de la un pantof de stabilitate la un pantof minim, deoarece schimbarea este dramatică și poate duce la rănire. Cu pantofi minimi, oasele, mușchi, tendoanele și ligamentele dvs. au nevoie de timp pentru a se consolida și de a se adapta la noul stimul de antrenare. Chiar și după ce ați făcut tranziția complet la acest tip de încălțăminte, cei mai mulți antrenori nu recomandă purtarea lor la fiecare alergare.

Rețineți că, în timp ce susținătorii mișcării minimaliste arată că picioarele pot fi întărite și îmbunătățite prin utilizarea unor astfel de încălțăminte, cu siguranță, nu va fi valabil pentru fiecare alergător. Ca și în cazul oricărui antrenament, ascultați-vă corpul și răspundeți dacă vă spune să vă retrageți.

Analiza

Pentru a găsi pantoful corect, personalul de vânzări de pantofi ar trebui sa observe clienții alergând pe o bandă de alergare sau afara. Analiza vizuală a loviturii piciorului unui client este o parte esențială în a găsi pantoful corect. Scopul este de a utiliza un pantof pentru a corecta orice pronație excesivă, de a ajuta la absorbția șocurilor și de orientare pentru cei care supinează sau să completeze lovitura piciorului în cazul în care acestea au o lovitură de picior neutru, de la început. Este recomandat pentru alergatori să ceară sfatul medicilor de medicină sportivă sau podologilor pentru analiza mersului, care abordează probleme legate de rănire- sau de formare.

About the author: quester

Related Posts